sobota, 16 lutego 2013

Wątróbka z jabłkami, rodzynkami i cynamonem.


Składniki:
30 dag. wątróbki 
2 cebule
1/2 szklanki  rodzynek
1 duże jabłko
1 łyżeczka cynamonu mielonego
łyżeczka posiekanej pietruszki
sól i pieprz do smaku
 
Wykonanie:
Wątróbkę umyć i oczyścić z włókien. Cebulę pokroić w piórka, jabłko w plasterki i podsmażyć na patelni z cynamonem. Następnie dodać rodzynki i dusić pod przykryciem ok 10 min.
Dodać wątróbkę i dusić do miękkości ok 15 min, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem delikatnie  posypać pietruszką.

Przepis pochodzi z bloga  Make believe.

 

2 komentarze:

  1. Wygląda smakowicie :) Dawno nie jadłam wątróbki.

    OdpowiedzUsuń
  2. zgadzam się :) smakowicie wygląda .... spróbuję

    OdpowiedzUsuń