piątek, 15 marca 2013

Chlebek bananowy.


Składniki:

3  dojrzałe banany, rozgniecione
1/3 szklanki roztopionego masła
3/4 szklanki cukru (można dać mniej, chlebek jest dość słodki)
1 roztrzepane jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
1,5 szklanki mąki pszennej

Wykonanie:
Roztopione masło wymieszać  z rozgniecionymi bananami. Wmieszać cukier, roztrzepane jajko, wanilię. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z sodą i szczyptą soli. Wymieszać.
Piec przez godzinę czasu w piekarniku nagrzanym do 170°C, w formie keksówce o wymiarach 10 x 20 cm.

Przepis podpatrzony TU



2 komentarze:

  1. Powiem, że ja raz robiłam i wyszedł mi straszny, ale przepis też był jakiś dziwny. Spróbuję z tego, bo wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam bardzo wiosennie.Fajnie tu u Ciebie,bardzo słodko i kolorowo.Zostaję za dłużej,a Ciebie zapraszam do Dobrych Czasów.

    OdpowiedzUsuń