Barwy na talerzu urozmaicają danie i sprawiają, ze mamy ochotę je zjeść. Eksperymentuję, mieszam smaki i kolory - gotowanie też sztuka.
piątek, 31 sierpnia 2012
Makaron z pomidorami.
Składniki:
makaron
4-5 pomidorów
parmezan
natka pietruszki
świeża bazylia
3 ząbki czosnku
oliwa
sól
pieprz
Wykonanie:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, pomidory parzymy i obieramy ze skóry. Czosnek w całości wrzucamy na rozgrzaną oliwę, chwilę przesmażamy, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, kilka listków bazylii i przyprawiamy do smaku. Dusimy kilka minut, łączymy z ugotowanym makaronem i dodajemy pokrojoną drobno pietruszkę. Przed podaniem posypujemy parmezanem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
makaron i pomidory:)))) to moja miłość:))))))))))
OdpowiedzUsuńu nas często goszczą na stole :)
UsuńUwielbiam proste i aromatyczne makarony.
OdpowiedzUsuńMiło mi poznać blogującą koleżankę z Kielc :)
Mnie również bardzo miło :)
Usuńmniam ,smacznie u ciebie a makarony uwielbiam jesc:P
OdpowiedzUsuńmniami ale mi smaka narobiłaś :)
OdpowiedzUsuń