Barwy na talerzu urozmaicają danie i sprawiają, ze mamy ochotę je zjeść. Eksperymentuję, mieszam smaki i kolory - gotowanie też sztuka.
sobota, 18 sierpnia 2012
Makaron z tuńczykiem i aromatycznym sosem.
Składniki:
opakowanie makaronu ( 200g)
pęczek bazylii
2 łyżki kapar
łyżka musztardy
ząbek czosnku
1/4 szklanki oliwy z oliwek
sok z połówki cytryny
2 puszki tuńczyka
sól
pieprz
Wykonanie:
Makaron ugotować. Do blendera wkładamy listki bazylii, musztardę, kapary, sok z cytryny, oliwę oraz czosnek i miksujemy. Powstały sos przełożyć do makaronu dodać tuńczyka i przyprawić do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.
Przepis podpatrzony TU :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
przepyszne było jedzonko
OdpowiedzUsuńmąż autorki
Trochę się bałam tych kaparów, ale zrobiłam wczoraj i było bardzo dobre :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że smakowało :)
Usuń