Składniki:
4 jajka
0,5 szklanki cukru
0,5 szklanki oleju
1 ½ szklanki mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropel aromatu śmietankowego
truskawki ( tu mrożone)
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo olej,
ciągle ucierając. Następnie wyspać partiami przesianą mąkę z proszkiem
do pieczenia i wlać parę kropli aromatu. Wszystko dokładnie
wymieszać. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i oprószonej mąką blaszki,
ja piekłam na blaszce 22cm. Na wierzchu ułożyć owoce i lekko docisnąć
do ciasta, posypać kruszonką.
Piec około godziny w temperaturze 160oC .
Przepis podpatrzony TU :)
znakomite ciasto...
OdpowiedzUsuńczekam na nowe
mąż
Wygląda apetycznie, ale moje bioderka to odczują :) Ale co tam, raz się żyje !
OdpowiedzUsuń