Barwy na talerzu urozmaicają danie i sprawiają, ze mamy ochotę je zjeść. Eksperymentuję, mieszam smaki i kolory - gotowanie też sztuka.
wtorek, 14 sierpnia 2012
Sałatka kalafiorowa.
Składniki:
kalafior
3 jajka ugotowane na twardo
por
puszka kukurydzy
1-2 jabłka
koperek
majonez
sól
pieprz
Wykonanie:
Kalafiora gotować kilka minut w osolonej wodzie. Tak aby był półtwardy, następnie ostudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach ( ewentualnie podzielić na różyczki). Jajka pokroić w kostkę, jabłka obrać i również pokroić, połączyć z kalafiorem. Dodać kukurydzę i drobno posiekanego pora, majonez, posypać koperkiem i doprawić do smaku. Całość wymieszać i schłodzić przed podaniem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pychota, uwielbiam kalafior nawet mimo zapachu przy gotowaniu :)
OdpowiedzUsuń