Barwy na talerzu urozmaicają danie i sprawiają, ze mamy ochotę je zjeść. Eksperymentuję, mieszam smaki i kolory - gotowanie też sztuka.
piątek, 10 sierpnia 2012
Kotlety ryżowe z mozzarella.
Składniki:
2 woreczki ryżu (kleistego)
2 cebule
3 jajka ( jedno do panierki)
natka pietruszki
ser mozzrella
przyprawy ( sól, pieprz)
bułka tarta do panierki
olej do smażenia
Wykonanie:
Ryż ugotować do miękkości, wystudzić. Cebulkę drobno pokroić i podsmażyć na patelni, połączyć z ryżem. Dodać posiekaną pietruszkę, dwa jajka, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszać. Mozzarellę pokroić na niewielkie kawałki.
Formować kotleciki wkładając do środka po kawałku mozzarelli. Obtaczać w bułce i jajku i zmażyć na złoty kolor.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo proste, a uważam, że im łatwiejsze tym smaczniejsze :). Od kilku dni coś za mną chodzi i chyba jutro je zrobię :) Nie mogę tu zaglądać głodna.
OdpowiedzUsuń:) Bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńJestem bardzo ciekawa jak samkuja....?moze sie skusze i cos takiego zrobie??
OdpowiedzUsuńMilego Dnia Ewelinko:))
były pyszne, zjadłem chyba 5 sztuk
OdpowiedzUsuńmąż autorki
Ewelinko i Ty tak wspaniale gotujesz chyle czoła juz obserwuje bloga :)
OdpowiedzUsuń