wtorek, 2 października 2012

Wątróbka drobiowa z jabłkami.


Składniki:
ok. 0,5kg drobiowej wątróbki
mąka pszenna
2 średnie jabłka
mała cebula
sól, pieprz
natka pietruszki
olej
 
Wykonanie:
Wątróbkę  umyć, oczyścić i osuszyć. Oprószyć mąką i  podsmażyć do zrumienienia. . Do wątróbki dodać pokrojoną cebulę i smażyć na małym ogniu kilka minut pod przykryciem ( co jakiś czas przemieszać) Jabłka chwilę podsmażyć  na osobnej patelni ( ok minuty aby się zrumieniły) i dodać do wątróbki. Przyprawić do smaku i wymieszać.

 

5 komentarzy:

  1. Nie lubię odkąd sama ją robię. Ale robię, bo Mój R. przepada ! Ale nigdy nie próbowałam z jabłkiem.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj z jabłkiem jest przepyszna, może znowu ją polubisz :)

      Usuń
  2. Od dziecka nie przepadam ;) Może kiedyś mi się odmieni, bo zawsze wygląda i pachnie przepysznie, ale nie mój smak! :)

    OdpowiedzUsuń