niedziela, 8 lipca 2012

Sos pieczarkowy.



Składniki: 

50 dag pieczarek
2 cebule
szklanka śmietanki 
natka pietruszki 
1-2 łyżki mąki 
szklanka bulionu 
sól, pieprz

Wykonanie:

 Pieczarki i cebulkę pokroić. Cebulkę chwilkę podsmażyć, dodać pieczarki i smażyć razem kilka min. Dodać bulion i dusić około 15 minut. Dolać śmietanę i mąkę rozmieszaną w odrobinie wody, zagotować. Przyprawić do smaku sola i pieprzem i dodać posiekaną pietruszkę.

5 komentarzy:

  1. Oj przejrzałam przepisy... pyszności. Widzę, że mam gdzie się inspirować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wygląda ! A do tego placuszki z gotowanych ziemniaczków :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ach... zawsze się męczyłam z przygotowaniem sosu pieczarkowego, teraz już wiem co i jak. Dziękuję.

    OdpowiedzUsuń