sobota, 18 sierpnia 2012

Makaron z tuńczykiem i aromatycznym sosem.


Składniki:
opakowanie makaronu ( 200g)
pęczek bazylii
2 łyżki kapar
łyżka musztardy
ząbek czosnku
1/4 szklanki oliwy z oliwek
sok z połówki cytryny
2 puszki tuńczyka
sól
pieprz

Wykonanie:
Makaron ugotować. Do blendera wkładamy listki bazylii, musztardę, kapary, sok z cytryny, oliwę oraz czosnek i miksujemy. Powstały sos przełożyć do makaronu dodać tuńczyka i przyprawić do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.

Przepis podpatrzony TU :)

3 komentarze:

  1. przepyszne było jedzonko
    mąż autorki

    OdpowiedzUsuń
  2. Trochę się bałam tych kaparów, ale zrobiłam wczoraj i było bardzo dobre :)

    OdpowiedzUsuń