piątek, 10 sierpnia 2012

Kotlety ryżowe z mozzarella.


Składniki:
2 woreczki ryżu (kleistego)
2 cebule
3 jajka ( jedno do panierki)
natka pietruszki
ser mozzrella
przyprawy  ( sól, pieprz)
bułka tarta do panierki
olej do smażenia

Wykonanie:
Ryż ugotować do miękkości, wystudzić. Cebulkę drobno pokroić i podsmażyć na patelni, połączyć z ryżem. Dodać posiekaną pietruszkę, dwa jajka, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszać. Mozzarellę pokroić na niewielkie kawałki.
 Formować  kotleciki wkładając do środka po kawałku mozzarelli. Obtaczać w bułce i jajku i zmażyć na złoty kolor.

5 komentarzy:

  1. Bardzo proste, a uważam, że im łatwiejsze tym smaczniejsze :). Od kilku dni coś za mną chodzi i chyba jutro je zrobię :) Nie mogę tu zaglądać głodna.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem bardzo ciekawa jak samkuja....?moze sie skusze i cos takiego zrobie??
    Milego Dnia Ewelinko:))

    OdpowiedzUsuń
  3. były pyszne, zjadłem chyba 5 sztuk
    mąż autorki

    OdpowiedzUsuń
  4. Ewelinko i Ty tak wspaniale gotujesz chyle czoła juz obserwuje bloga :)

    OdpowiedzUsuń