Barwy na talerzu urozmaicają danie i sprawiają, ze mamy ochotę je zjeść. Eksperymentuję, mieszam smaki i kolory - gotowanie też sztuka.
niedziela, 10 lutego 2013
Sałatka ryżowa z tuńczykiem.
Składniki:
dwa woreczki ryżu
pół puszki kukurydzy
pół puszki czerwonej fasoli
puszka tuńczyka
mała cebula
3-4 ogórki kiszone
natka pietruszki
sól
pieprz
majonez
Wykonanie:
Ryż ugotować, ostudzić. Kukurydzę, fasolę i tuńczyka odsączyć z zalewy, cebulkę i ogórka drobno pokroić. Połączyć składniki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majonez i posiekaną pietruszkę. Wszystko razem wymieszać, przed podaniem schłodzić.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
o, czegoś takiego muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuń