Barwy na talerzu urozmaicają danie i sprawiają, ze mamy ochotę je zjeść. Eksperymentuję, mieszam smaki i kolory - gotowanie też sztuka.
niedziela, 10 lutego 2013
Mix sałat z awokado.
Składniki:
mix sałat
awokado
słonecznik uprażony na oliwie
Sos musztardowo-miodowy:
2 łyżki oliwy
pół łyżki miodu
pół łyżki musztardy
sól
pieprz
Wykonanie:
Umytą sałatę wykładamy na półmisek, awokado oddzielamy od pestki, obieramy i kroimy w kostkę, kładziemy na sałacie. Sos: do szklaneczki wlać oliwę, dodać miód, musztardę i wymieszać, aż powstanie gładki sos. Doprawić solą i pieprzem. Gotowym sosem polać sałatę i posypać słonecznikiem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz