Barwy na talerzu urozmaicają danie i sprawiają, ze mamy ochotę je zjeść. Eksperymentuję, mieszam smaki i kolory - gotowanie też sztuka.
wtorek, 5 czerwca 2012
Koreczki z cukinii i mozzarelli
Składniki:
1 średnia cukinia
1 opakowanie mozzarelli
1 średni pomidor
dowolne zioła - u mnie pietruszka i bazylia
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz
Wykonanie:
Cukinię (ze skórką) pokroić wzdłuż na cieniutkie plastry. Posmarować oliwą i przesmażyć na patelni z obu stron, posolić.
Mozzarellę i pomidora pokroić na kawałki tak, aby wygodnie było zawijać je w plastry cukinii. Przyprawić, posypać ziołami. Każdy koreczek spiąć wykałaczką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz