Składniki:
ok. 0,5kg drobiowej wątróbkimąka pszenna
2 średnie jabłka
mała cebula
sól, pieprz
natka pietruszki
olej
Wykonanie:
Wątróbkę umyć, oczyścić i osuszyć. Oprószyć mąką i
podsmażyć do zrumienienia. . Do wątróbki dodać pokrojoną cebulę i smażyć na małym ogniu kilka minut pod przykryciem ( co jakiś czas przemieszać) Jabłka chwilę podsmażyć na osobnej patelni ( ok minuty aby się zrumieniły) i dodać do wątróbki. Przyprawić do smaku i wymieszać.
Nie lubię odkąd sama ją robię. Ale robię, bo Mój R. przepada ! Ale nigdy nie próbowałam z jabłkiem.
OdpowiedzUsuńSpróbuj z jabłkiem jest przepyszna, może znowu ją polubisz :)
UsuńOj z jabłuszkiem pycha....
OdpowiedzUsuńZgadzam się :)
UsuńOd dziecka nie przepadam ;) Może kiedyś mi się odmieni, bo zawsze wygląda i pachnie przepysznie, ale nie mój smak! :)
OdpowiedzUsuń