Barwy na talerzu urozmaicają danie i sprawiają, ze mamy ochotę je zjeść. Eksperymentuję, mieszam smaki i kolory - gotowanie też sztuka.
środa, 10 października 2012
Sałatka z selerem naciowym.
Składniki:
pęczek selera naciowego
1 puszka kukurydzy
1 duże słodkie jabłko
2 łyżki rodzynek
garść obranych i posiekanych orzechów włoskich
mały jogurt naturalny
duża łyżka majonezu
łyżka posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz
Wykonanie:
Seler naciowy myjemy i kroimy na kawałki (ok. 0,5 cm). Jabłko ze skórką ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Wszystkie składniki mieszamy - seler, odsączoną kukurydzę z puszki, jabłko, posiekane orzechy , rodzynki ( sparzone wrzątkiem), posiekaną natkę pietruszki oraz jogurt i majonez. Doprawić do smaku.
Przepis podpatrzony TU
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo smacznie tu :) Sałatka kojarzy mi się z zimą chyba przez rodzynki :) chętnie skorzytsam z przepisu. Cieszę się , że do Ciebie trafiłam
OdpowiedzUsuń