Składniki:
50 dag pieczarek
2 cebule
szklanka śmietanki
natka pietruszki
1-2 łyżki mąki
szklanka bulionu
sól, pieprz
Wykonanie:
Pieczarki i cebulkę pokroić. Cebulkę chwilkę podsmażyć, dodać pieczarki i smażyć razem kilka min. Dodać bulion i dusić około 15 minut. Dolać śmietanę i mąkę rozmieszaną w odrobinie wody, zagotować. Przyprawić do smaku sola i pieprzem i dodać posiekaną pietruszkę.
Oj przejrzałam przepisy... pyszności. Widzę, że mam gdzie się inspirować :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
UsuńPysznie wygląda ! A do tego placuszki z gotowanych ziemniaczków :)
OdpowiedzUsuńJa osobiście uwielbiam z kaszą ;)
Usuńach... zawsze się męczyłam z przygotowaniem sosu pieczarkowego, teraz już wiem co i jak. Dziękuję.
OdpowiedzUsuń