Składniki:
ogórki
koper
czosnek
korzeń chrzanu
liście czarnej porzeczki lub wiśni
wrząca woda
sól ( czubata łyżka na litr wody)
Wykonanie:
Na dno słoika wkładamy po liściu wiśni lub czarnej porzeczki ( można i to i to), kawałek korzenia chrzanu, czosnek 1-2 ząbki. Następnie umyte ogórki układamy ciasno w słoikach.
Na wierz wkładamy gałązkę kopru.
Tak przygotowane słoiki zalewamy
wrzącą wodą, zakręcamy zakrętkami i odstawiamy.
Mniam, ogórki małosolne i kiszone to ja poprostu uwielbiam i kocham :) Piękna etykietka.
OdpowiedzUsuńJa też muszę zrobić ogóreczki:) pychotka mniammmm
OdpowiedzUsuńpyszne ogórki żono zrobiłaś , mniam, mniam
OdpowiedzUsuńmąż autorki
Bardzo fotogeniczne ogórki!
OdpowiedzUsuń