poniedziałek, 16 lipca 2012

Ogórki kiszone na zimę.



Składniki:
ogórki
 koper
czosnek
korzeń chrzanu
 liście  czarnej porzeczki lub wiśni
wrząca woda
sól ( czubata łyżka na litr wody)

Wykonanie:
Na dno słoika wkładamy po liściu wiśni lub czarnej porzeczki ( można i to i to), kawałek korzenia chrzanu, czosnek 1-2 ząbki. Następnie umyte ogórki układamy ciasno w słoikach.
Na wierz wkładamy gałązkę kopru.
Tak przygotowane słoiki zalewamy wrzącą wodą,  zakręcamy zakrętkami i odstawiamy.


Jeszcze tylko opis i gotowe :)


4 komentarze:

  1. Mniam, ogórki małosolne i kiszone to ja poprostu uwielbiam i kocham :) Piękna etykietka.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też muszę zrobić ogóreczki:) pychotka mniammmm

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszne ogórki żono zrobiłaś , mniam, mniam
    mąż autorki

    OdpowiedzUsuń