Barwy na talerzu urozmaicają danie i sprawiają, ze mamy ochotę je zjeść. Eksperymentuję, mieszam smaki i kolory - gotowanie też sztuka.
środa, 24 lipca 2013
Makaron z tuńczykiem w śmietanie.
Składniki:
makaron penne
puszka tuńczyka w kawałkach
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
5 łyżek śmietany
1 łyżka majonezu
łyżka masła
starty ser żółty
przyprawy sól, pieprz
natka pietruszki
kilka listów bazylii
Wykonanie:
Makaron penne gotujemy. W tym czasie na patelni rozpuszczamy masło i dusimy drobno pokrojona cebulę. Kiedy cebula się zrumieni dodajemy odsączonego tuńczyka i czosnek, chwilę dusimy. Dodajemy śmietanę, majonez dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku. Ugotowany makaron dodajemy do tuńczyka, posypujemy pietruszką i mieszamy. Podajemy posypane serem i udekorowane bazylią.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
jestes niesamowita
OdpowiedzUsuńFajny przepis-już wiem co będzie w najbliższym czasie na obiad.Pozdrawiam Jola
OdpowiedzUsuńsmakowe :D proste a takie smaczne :)
OdpowiedzUsuń